Gesprek 2 Ejercicios de Conversacion en Holandes

Gesprek 2 Ejercicios de Conversacion en Holandes, que forma parte de mi intento de enseñar holandes a mi pareja. Si quieres ver el texto de la conversacion, hay que visitar nuestra pagina, pacohablaholandes.com

Esta vez se trata de la descripción de nuestra casa.

Escucha el Podcast online

 

Download el Podcast

 

Onze woning heeft een slaapkamer, een woonkamer, een studeerkamer, een badkamer en een rommelhok. We wonen hier nu al een jaar samen, en voordat we gingen samenwonen, is de hele flat gerenoveerd.

We hebben nu een nieuwe keuken met afwasmachine, gaspitten, een houten werkblad, een nieuwe koelkast, een droger en een wasmachine. We hebben ook een klein barretje in de keuken gemaakt, waar we af en toe ontbijten in het weekend. De keukenkastjes zijn wit en in een van de muurkastjes zitten deurtjes met glas.

Onze badkamer is ook geheel nieuw. Eerst zat er een heel klein bad, maar dat is nu een grote ruime douche waarin je met twee personen kunt douchen. Er zit een grote douchekop in, dus het lijkt wel of je in de warme regen staat als je gaat douchen. De douche heeft een mooi glazen scherm, en een ingebouwde nis om de shampoo en douche zeep te zetten.

Boven het wasbakmeubel hangt een grote spiegel met licht. Verder is de badkamer mooi gemaakt met witte en blauwe tegeltjes op de muren en vloeren, zodat alles er lekker modern uitziet.

Onze slaapkamer is vrij simpel, met een heel groot bed, een ruime klerenkast en 2 nachtkastjes. Ook hier zijn de kleuren vooral blauw en wit, lekker ontspannend om goed uit te rusten.

Ons balkon

Onze studeerkamer heeft airco, een grote boekenwand, 2 hele grote bureaus om aan te werken, en verder staat er ook een slaapbankje. Dat slaapbankje hebben we gekocht voor het geval dat er ooit mensen op bezoek komen, zodat ze hier kunnen blijven slapen.

De woonkamer is niet erg groot, maar groot genoeg voor ons, en lekker knus, met de nieuwe bruine bank, een antiek houten kast, een antieke tafel en een mooie grote spiegel. Verder kun je vanaf de bank ons balkon zien, met alle planten, bloemen en heel veel kaarsen.