Gesprek 3 Ejercicios de Conversacion en Holandes

Gesprek 3 Ejercicios de Conversacion en Holandes, que forma parte de mi intento de enseñar holandes a mi pareja. Si quieres ver el texto de la conversacion, hay que visitar nuestra pagina, pacohablaholandes.com

Esta vez se trata de una pequeña descripción de la zona adonde vivimos ahora.

Escucha el Podcast online

 

Download el Podcast

 

 

We wonen nu vlak bij de Alamillo brug in Sevilla en als we op ons balkon zitten, kunnen we net de punt zien. Er wonen veel buitenlanders in onze buurt, maar er zijn ook heel veel spaanse barretjes en terrasjes waar je lekker ´s avonds een fris biertje kan drinken met een lekkere tapa, of een van de specialiteiten, slakken.

In Sevilla is het gebruikelijk een biertje te drinken bij je tapa en er wordt dan ook vrij weinig wijn geschonken.

Vanuit ons huis ben je zo in het centrum. Als je gaat lopen duurt het ongeveer een half uurtje, maar met de bus is het tien minuten of een kwartiertje. Er zijn veel buslijnen in de buurt en de bushalte stopt vlakbij ons huis.

Het is wel heel moeilijk parkeren in onze buurt en we moeten vaak de auto een paar straten verder op parkeren, omdat er geen plaats is in onze straat.

onze honden in het park

Verder heeft Sevilla een uitgebreid netwerk van openbare fietsen, de Sevici genaamd. Als je lid wordt van de Sevici, kun je op allerlei plaatsen in Sevilla een fiets pakken en daar gratis een half uur mee fietsen. Zo kun je makkelijk van A naar B gaan, vooral handig als je op stap gaat.

Op tien minuten van ons huis is er een heel groot park, waar een speciaal gebied is gemaakt voor honden. We gaan daar vaak heen om onze twee honden los te laten, zodat ze kunnen rennen en spelen. Het is vaak druk in het park, met mensen die hardlopen, skeeleren, rondwandelen of gewoon lekker zitten ze genieten van de koele schaduw.