Gesprek 4 Ejercicios de Conversacion en Holandes

Gesprek 4 Ejercicios de Conversacion en Holandes, que forma parte de mi intento de enseñar holandes a mi pareja. Si quieres ver el texto de la conversacion, hay que visitar nuestra pagina, pacohablaholandes.com

Esta vez se trata de ir de compras.

Escucha el Podcast online

 

Download el Podcast

 

 

Hebben we nog wat nodig? Ik ga namelijk boodschappen doen. Ik heb een lijstje met allerlei dingen die ik niet moet vergeten, maar misschien weet jij nog iets?

Waar ga je boodschappen doen, ga je naar de slager, visboer en de groenteboer of ga je naar de supermarkt?

Ik heb vandaag tijd genoeg, dus ik ga eerst naar de supermarkt voor de gewone boodschappen en daarna naar de slager en visboer voor wat lekkere dingetjes, ga je met me mee?

Ja dat is goed, wacht even hoor, eerst een paar boodschappentassen pakken.

Moet je daar zien, er is een 3 voor 2 aanbieding op alle schoonmaakmiddelen, komt dat even goed uit! Hebben we nog waspoeder en wasverzachter nodig?

Niet echt, maar wel afwasmiddel en allesreiniger, dat is ook in de aanbieding. Pak je ook even een groot pak wc papier en een paar rollen keukenpapier, dat is namelijk ook op.

Kijk eens even naar al dat mooie fruit, zullen we daar ook het een en ander van meenemen?

Ja dat lijkt me een goed idee, lekker, bananen, appels, een watermeloen, wat kiwi´s, en moet je die aardbeien zien, maar een euro per kilo, die moeten we ook kopen!

Even kijken hoor, want me moeten ook groenten hebben om lekkere gazpacho te maken. Kun jij even een paar komkommers pakken, dan zal ik ondertussen de tomaten en paprika´s zoeken. Uien en knoflook hebben we nog genoeg thuis.

Nou, laten we maar naar de kassa gaan om te betalen, volgens mij hebben we genoeg groente en fruit voor een heel weeshuis en we moeten ook nog even wat vlees en vis gaan halen.

Lekker vlees op de grill

Zeg, weet je waar ik zin in heb? In een lekker stuk vlees zodat we die op de grill kunnen gooien thuis. Kijk die entrecote daar bijvoorbeeld, als we daar een lekker dikke plak van maken en in de knoflook met tijm zetten, hebben we een super diner vanavond op het balkon!

Prima, maar zullen we ook nog even naar de visboer gaan om wat schelpdieren te kopen, of heb je liever een stukje verse vis? Mij maakt het niet uit, maar misschien is het wel lekker om ook wat schaaldieren te kopen als voorafje.